Mekkora célt tűzzünk ki magunk elé?

A minap egy nagy felismerésre jutottam.

A célkitűzésünkkel kapcsolatban gyakran vannak olyan félelmeink, hogy túl nagyot álmodunk és ezt, nincs bátorságunk céllá konvertálni. Inkább egy kisebb számunkra kevésbé sokkoló célt keresünk, amit sikeresen megoldunk és a magunkat egy alacsonyabb szintre helyezzük. Meg is magyarázzuk, hogy az is egy nagyon értékes szint és, hogy büszkék lehetünk arra amit elértünk.

Milyen módon működik a természet?

Akkor most elmesélem, hogy milyen módon működik a természet. Néhány hónapja ültettem egy szobanövényt. A nevét nem tudom. Szép kerek és szabdalt levelei vannak. Úgy néz ki, mint egy ember keze. Volt egy jó nagy cserép és abba ültettem el ezt az 1 szál gyökereztetett levelet. Félév alatt óriásit fejlődött.
Kb. 10 levél és mind óriási. Egy hónapja ismét ültettem egy ilyen gyökereztetett levelet. Most egy negyed akkora cserepem volt éppen. Megtöltöttem jó minőségű földdel, tápanyagot és vizet is kapott rendesen. Nagyon gyorsan hozott is új levelet. De a levél mérete pont olyan arányban volt kisebb, mint amennyivel az alatta lévő cserép. Úgy tűnik, hogy a növény okosabb, mint én.
A nagy cserépben óriási leveleket hozott.

A céljaink is így működnek? Hiába van tehetség, szorgalom és lehetőség? Ha kicsi a cél, akkor kicsi az eredmény is?

Goethe erről így vélekedett:

„Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha.”

Mekkora célt tűzzünk ki magunk elé? - Kép forrása: kertvarazsmagazin.hu

Saját magam kapcsán is van megfigyelésem, ami hasonlatos a Goethe által mondottakhoz. Amikor a munkámban a legjobb akartam lenni és ezt a célt meg is fogalmaztam, az ország legjobbjává váltam, pedig olyan irracionálisnak tűnt az elhatározásom, hogy közeledve annak eléréséhez szinte sokkoló volt.

Amikor úgy gondoltam, hogy elég nekem, ha nem lógok ki a középszerűségből, ami nem cél volt, hanem inkább egy alku magammal, sikerült a csapat legaljára csúsznom. Ez nem egy jó érzés. Be kell látnom, hogy magasra kell célozni, mert másnak nincs értelme.

Azt kívánom neked, hogy a vágyaidat ÓRIÁSI cserépbe ültesd és locsold meg sok-sok vággyal, legyen alatta bőségesen cél és a cserepedből hajtson ki egy égig érő fa.

KÉSZÜLJ A LEGJOBBRA!

online képzés, amely elérhető lesz bárhonnan a VILÁGBÓL!

Pénzenergetikai Szeminárium bárhonnan

Posta János Tréner és Coach további bejegyzései

A hála

A hála? Nem túl gyakran gondolkodunk el azon, hogy milyen szuper korba születtünk. Természetese sok hiba van a világban és tenni is kell mindenkinek a maga szintjén, azért, hogy ezeken javítson. Én személy szerint fölöslegesen nem hűtöm és fűtöm a lakást, ha tehetem...

Egyén vagy csapat?

Egyén vagy csapat?Szeretnék veled megosztani egy tanulságos élményemet az iskolás éveimből. 12-13 éves lehettem, amikor honvédelmi napot tartottak az általános iskolában, ahová jártam. Persze bizonyára az ország minden iskolájában voltak ilyen rendezvények, mert...

Miért fontos az Önismeret

Miért fontos az Önismeret Az önismeret, önmegismerés egy olyan önmagunkra irányuló lelki folyamat, amely során megismerjük személyiségünk tulajdonságait, képességeit, szándékait, érzelmeinket, gondolatainkat és mindezek együttes működését. Az önismeretről beszélve...